Bułeczki twarogowe z owocami

Przepis ultraszybki, ultraprosty i ultrasmaczny.

Bułeczki możemy nadziać świeżymi owocami, odsączonymi mrożonymi owocami lub nadzieniem, które przyniesie nasza wyobraźnia (orzechy, kremy orzechowe, dżem).

Składniki (4 porcje po 2 bułeczki):

4 jajka

szczypta soli

400g twarogu półtłustego

40g budyniu waniliowego bez cukru

40g odżywki białkowej (u mnie waniliowy izolat)

100g mąki orkiszowej

100g mąki żytniej

3 łyżki erytrolu

400g owoców

 

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Świeże owoce myjemy i odsączamy z wody i mieszamy z łyżką erytrolu. Pozostałe składniki miksujemy na jednolitą masę. Lepimy (lub wykładamy łyżką) kulki z dziurką w środku na owoce (konsystencja będzie dość lejąca).

Wykładamy na papier do pieczenia przesmarowany oliwą/tłuszczem. Pieczemy 25-30 minut do zarumienienia (u mnie 15 minut dwie grzałki, 10 minut dolna i 5 minut obie).

Wartości odżywcze (1 porcji):

485kcal / 38g białka / 58g węglowodanów / 11g tłuszczów

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *