Dwuskładnikowe czekoladki

Lubię spędzać czas w kuchni. Uwielbiam gotować, piec i smażyć a oprócz sypialni to właśnie kuchnia jest moim ulubionym pomieszczeniem w domu. Zdarzają się jednak dni, kiedy brakuje mi czasu na przygotowanie posiłku i wówczas z pomocą przychodzą dwuskładnikowe czekoladki, których zapas przechowuję w zamrażarce. Sprawdzą się idealnie jako śniadanie białkowo-tłuszczowe czy dodatek do popołudniowej kawy.

Składniki:

25g oleju kokosowego

30g odżywki białkowej (u mnie izolat o smaku cappucino)

 

Olej rozpuszczamy ale nie zagotowujemy. Do wystudzonego oleju dodajemy odżywkę białkową (jeśli składniki nie będą chciały się połączyć proponuję dolanie łyżki wody). Jeśli mamy ochotę możemy do masy dodać pokruszone orzechy, bakalie, masło orzechowe, suszone owoce, wiórki kokosowe, karob, erytrol lub ksylitol czy gorzkie kakao. Masę rozlewamy do silikonowych foremek (np. tych do kostek lodu) i wkładamy do zamrażarki na min. 3 godziny.

Wartości odżywcze:

317 kcal / 22g białka / 1g węglowodanów / 25g tłuszczów

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.